Natuurgeneeskunde

Konijnen die wilgentakken knabbelenNatuurgeneeskunde is op een andere manier naar klachten kijken.

We kijken naar de oorzaak van de klacht en niet alleen naar het symptoom.

Wie als mens bijvoorbeeld hoofdpijn heeft kan aspirine nemen  -of wilgenbast in het geval van sommige dieren- tegen de hoofdpijn maar als deze dagelijks terug komt is er meestal iets anders aan de hand. Er kan spanning zijn of soms zijn er maagproblemen waardoor er hoofdpijn ontstaat. Men denkt altijd dat ‘Baat het niet schaadt het ook niet’ geldt voor natuurlijke medicijnen maar dit gaat echt niet op. Ook met natuurgeneeskundige middelen kan je een klacht onderdrukken en dus uiteindelijk erger maken. Let altijd op want bijvoorbeeld digitalis wordt (ook regulier) gebruikt tegen hartklachten, maar een verkeerde dosering kan fatale gevolgen hebben!

Ezels en wilgentakkenHet is dus belangrijk om niet zomaar met natuurlijke middelen aan de slag te gaan want ook dit zijn medicijnen! Het systeem van Reckeweg is zo’n systeem waar we als natuurgeneeskundigen mee werken. Het vertelt ons wanneer we een patient een flinke ‘prikkel’ mogen geven zoals wij dat noemen en wanneer een patient alleen ondersteund mag worden omdat deze niet fit genoeg is voor reinigende medicatie.

Ik ben zelf therapeut voor mens en dier en vind het heel belangrijk dat er dus naar de vitaliteit en de algehele conditie van de patient gekeken wordt middels oa dit systeem.