Voeding Katten

Poekie met muisVoor katten geldt grotendeels hetzelfde als voor honden.
Het zijn ook vleeseters van nature. Een kat heeft bepaalde stoffen in de voeding nodig om gezond te kunnen blijven. Een van die stoffen is Taurine, een stof die in muizen zit.
Het vangen én opeten van een muis is dus zeer gezond voor onze katten!

Belangrijk is dat een kat niet mag vasten, een kat gaat dan zijn eigen spieren ‘opeten’. Een kat moet dus eten terwijl een hond best een dag in de week wat minder mag eten of zelfs een dagje kan overslaan.

Geef dus ook uw kat een paar keer per week rauw vlees. Er zijn een aantal fabrikanten die goed en compleet rauw vlees verkopen. De prijzen variëren enorm dus het is wel belangrijk om te kijken wie goed en betaalbaar is.

Wat heel belangrijk is voor katten is drinken, zéker als de kat droogvoer krijgt. Een kat drinkt van nature al vrij weinig. Middels zijn voeding komt er genoeg vocht in het lichaam binnen. Onze huiskatten eten vaak droge brokken, als voer of als bijvoer. Het is goed voor hun gebit, maar het nadeel is dat de meeste katten niet genoeg drinken in verhouding tot het droogvoer. Dit trekt vocht uit het lichaam weg waardoor de kat eigenlijk veel en veel meer water tot zich zou moeten nemen.

Heeft uw kat geen behoefte aan water uit een bakje, probeer dan de kraan bijvoorbeeld zo nu en dan even zacht te laten stromen want katten zijn gek op stromend water. Er bestaan ook drinkwaterbakken met stromend water speciaal voor onze 'koningen en koniginnen'